Modern silhouettes with an attitude

A sunny wintertime stroll in the perfect versatile dress, featuring clean tailoring and impeccable details

 
This year's blog entry was shot at the end of January, but looking at the photos it could be springtime too - we met Bori on a mild Saturday morning, and headed towards the Castle district, where our model feels familiar since she lives there. For the thawing weather and the district's mood Bori picked the right outfit from the MEI KAWA AW17 collection, the Golden Rust Layered Dress. She paired it with a checked coat and ankle boots from her own wardrobe, which is resulted this both loose and elegant, bohemian set.
 
Blogunk idei első bejegyzésének fotózására Januárban került sor, de a képeket nézve akár egy tavaszi nap is lehetne – gyönyörű napsütéses időben találkoztunk Borival, majd a Budai Várnegyed felé vettük az irányt, ahol modellünk otthonosan mozog. Az enyhe időhöz és a budai hangulathoz is remekül választotta ki Bori az őszi/téli kollekciónkból ezt az rozsdaszínű MEI KAWA ruhát. Saját ruhatárából ezt a kockás kabátot és fekete bokacsizmát választotta, így állt össze ez a laza, egyszerre elegáns és bohém szett.
 
 
Bori herself is also working in the field of fashion, so her every days require a broad knowledge about international and domestic trends. Sometimes this affects what new pieces she enriches her closet with, but the basic rule she always follows is "less is more". This rule may sound like a cliché, but there are reasons why it's emphasized by many, as sleek, simple minimalist style is done right, it can make more of an impact than even the loudest of outfits. Moreover, let's admit, there is a down-to-earth side of it too, because when our wardrobe features several minimal designs, it can make life easier in the morning rush, at least when it comes to picking the day's outfit. This dress instantly became Bori's favorite; besides its skin-friendly pure cotton fabric, she fell in love with the silhouette - knee-length, loose cut, spiced up with a waistband. When walking, the dress has a beautiful fall and creates a free and easy impression. In the front and back, it’s pleated redefining the structure of the dress, bounded by the half-sided belt.
 
Bori maga is a divat területén dolgozik, így a munkájának velejárója, hogy kövesse a hazai és nemzetközi trendeket. Ezek néha befolyásolják azt, hogy milyen új darabokkal gyarapítja ruhatárát, de alapvetően a “kevesebb több” szabálya mentén választja ki mindennapi öltözékét. Ez a szabály talán klisének hangzik, de okkal hangsúlyozzák sokan, hiszen amikor egy minimalista outfit a helyén van, sokkal erősebb benyomást tud kelteni, mint egy kihívó, harsány összeállítás. Emellett valljuk be, ha ruhatárunkban sok alapdarab szerepel, amelyeket könnyű egymással párosítani, az gyakran a reggeli rohanásban a választást is megkönnyíti. Ez a ruha rögtön Bori kedvence lett az őszi-téli kollekcióból, hiszen amellett, hogy bőrbarát, tiszta pamutanyagból készült, a sziluettjébe is rögtön beleszeretett – térdig érő, laza szabás, amit a deréknál megköthető öv tesz még izgalmasabbá. Séta közben a ruhának gyönyörű esése van, amolyan lebegő, könnyed érzést kelt. Az elején és hátulján hajtott szabású, amiket a féloldalas öv köt össze.
 
A truly unique and smart piece that can be worn in every season with the right jacket - and in the summer it is a complete set by itself. In the dynamic, urban lifestyle a dress like this comes in handy as it delivers comfortable and loose elegance. Bori wore it with confidence and so naturally - this attitude, coupled with the MEI KAWA dress suited this Saturday morning, the pastel-colored backgrounds and the veiled, late-winter lights, that all summoned rather the approach of spring.
 
Egy igazán egyedi és okos darab, ami gyakorlatilag minden évszakban viselhető, a megfelelő kabáttal – nyáron pedig önmagában alkot egy teljes szettet. A dinamikus, városi életmódban, amelyet modellünk is él, jól jön egy olyan darab, mint ez a MEI KAWA ruha, hiszen amellett, hogy kényelmes, laza eleganciát és egyediséget sugároz. Bori természetes magabiztossággal viselte a ruhát – ez az attitűd, a MEI KAWA ruhával párosítva pedig remekül illett ehhez a szombati délelőtthöz, a pasztellszínű hátterekhez és a fátyolos tél-végi fényekhez, amelyek már inkább a tavasz közeledtét idézték.
 
What did you want to do when you were young?
I wanted to be a pilot, a judge, a journalist – basically everything. However, fashion has always been a big part of my life and I consider myself lucky that I ended up in this industry that I’m so passionate about.
 
Mi szerettél volna lenni, amikor kicsi voltál?
Gyakorlatilag minden, a pilótától elkezdve, a bírón át az újságíróig. A divat azonban mindig fontos szerepet játszott az életemben, és most szerencsésnek érzem magam, hogy végül ezen területen kötöttem ki.
 
Are you more of a hunter or a gatherer when it comes to clothes?
I am more of a gatherer. Though I’m working on converting myself into a hunter, I still can’t help but enjoy the perks of being a gatherer, such as often finding something in my closet I forgot about long time ago.
 
Ruhák tekintetében vadász vagy gyűjtögető típus vagy?
Inkább gyűjtögető. Ugyan dolgozom rajta, hogy ebben az értelemben inkább vadász legyek, de sajnos túlságosan élvezem a ruhagyűjtögetés örömeit; mint például, amikor a szekrényemben újra felfedezek egy rég elfeledett darabot.
 
Do people or places have bigger effect on you?
I would say people. You can have a whole different perception and feeling about the same place when you experience it with different people.
 
Inkább emberek vagy helyek vannak rád nagyobb hatással?
Azt mondanám, hogy inkább emberek. Egy olyan helyet, ahol már sokszor jártál, ezerféleképpen tudsz megélni, ha más-más emberekkel látogatsz meg.
 
What do you like the most about your MEI KAWA piece you are wearing?
Comfort is always a priority for me when it comes to clothing – and this piece has it all. People usually don’t have the chance to change outfits multiple times a day, therefore you have to pick the elements of your outfit wisely in the morning, otherwise a long day of hell awaits you. Also, as always, the designer sneaked in a smart detail to the dress to give it that extra factor that differentiates it from the very basic pieces – in this case, the belt. It’s simple but great. 
 
Miért szerettél bele abba a MEI KAWA darabba, amit jelenleg is viselsz?
Nálam a kényelem mindig is elsőszámú szempont, amikor ruhákról van szó, - ez a darab pedig mindent tud. Az embernek gyakran nincs lehetősége rá, hogy napközben átöltözzön, így reggel okosan kell választani, máskülönben pokoli nap várhat rá. Az is nagyon tetszik ebben a ruhában, hogy a tervező egy kis részletet vitt bele, ami megkülönbözteti a nagyon egyszerű fazonoktól, - az övet. Egyszerű és nagyon szép.
 
 
What do you think, for what activity would these MEI KAWA pieces be the most suitable?
Anything from casual, informal or even sporty. You could wear it for a walk in the city, a day in the office, or even for a hike on the hills. As this dress can be paired up with so many different accessories and outerwear pieces (given its minimalistic features and not too loud colour), you will get a much wider spectrum for the activities it goes well for.
 
Milyen tevékenységedhez párosítanád legszívesebben a választott MEI KAWA darabot?
Különböző laza, vagy sportos tevékenységekhez, de még néhány formálisabb helyzetben is el tudom képzelni. Sétához a városban, munkában, vagy akár még egy kiránduláshoz is felvenném. Ha pedig azt vesszük figyelembe, hogy - köszönhetően minimalista fazonjának, és nem túl harsány színének - sokféle kiegészítő és kabát megy hozzá, még szélesebb spektrumot kapunk az olyan helyzetekről, ahol hordhatjuk ezt a darabot.
 
Last but not least, less or more?
I’m usually going towards the ’less is more’ direction. It’s good to have a few eye-catching statement pieces to combine with the basics, but I always try to pay attention not to go over the top. If going too heavy on these pieces, they will most likely achieve the opposite effect we aimed for and overshine one another
 
Végül, de nem utolsó sorban, inkább több vagy kevesebb?
Általában a "kevesebb több" vonalat követem. Persze nagyon jó, ha az embernek van néhány különlegesebb szereplője a ruhatárában, amiket tud kombinálni az alapdarabokkal, de azért próbálok egyensúlyt tartani ezek között, mert ha túlspilázzuk a dolgot, akkor ellenkező hatást érjük el.
 
 
 
Photography: Jónás Mátyássy
 
Text: Lili Schuch
 

We also recommend:

Personal Minimalism with a touch of glam by Kata

For the first article from the MEI LOOK Street snaps series, we brought you Kata, who is going to show us her way of styling the White crop top.

The meeting point of relaxed style and consciousness

Dave is going to show us the way he styled the Sleeveless white shirt.